Wij lessen in regio
Ede en Arnhem


Regio Ede: Ede, Veenendaal, Wageningen, Renkum, Lunteren, Bennekom, Harskamp, Otterlo, Barneveld, Wekerom, Ederveen
Regio Arnhem: Arnhem, Oosterbeek, Elden, Elst, Bemmel, Velp, Huissen, Duiven, Westervoort

Staat jouw plaatsnaam
er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

Vaak gestelde vragen

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?
Dit is afhankelijk van je vorderingen. Ben je handig met koppeling en andere vaardigheden dan scheelt dit aanzienlijk in je lessen, heb je dit niet doe je er vaak iets langer over. Gemiddeld heb je ongeveer 35  uur nodig. Afhankelijk van de vorderingen kan dit meer of minder zijn.
Kan ik ook in termijnen betalen?
Ja dat kan in twee termijnen. Voor meer informatie neem je contact met ons op.
Is het ook mogelijk om een spoedopleiding te volgen
Ja dat kan. Dit kun je samen met de rijschool plannen.
Met welke auto doe ik examen?
Met de auto waar je de hele opleiding in hebt gereden dus de examinator stapt bij jou in de auto.
Wat voor auto kom ik te rijden?
Wij rijden vooral met Opels.
Mag ik voor mijn 18e al gaan beginnen met lessen?
Ja dat mag nu wel. Per 1 november 2011 is een proef van start gegaan. Vanaf die datum kun je autotheorie-examen doen als je 16 jaar bent en het is 1,5 jaar geldig. Je kunt met 16,5 jaar starten met je autorijlessen en afrijden voor je autorijbewijs als je 17 jaar bent. Tot je 18e jaar moet je dan wel altijd met een begeleider rijden.
Ben je in november 2011 al 17 jaar? Ook dan kun je vast theorie-examen doen en starten met je rijlessen. Alleen kun je dan pas afrijden als je 18 jaar bent. Voor meer informatie kun je kijken op www.2todrive.nl.
Moet ik eerst theorie gaan halen?
Nee dat is niet nodig. Maar je moet wel zo snel mogelijk beginnen, hoe eerder de theorie hoe eerder je praktijkexamen of tussen tijdse toets kan worden vastgelegd. Theorie examen mag je al doen als je 16 jaar bent.
Kan ik vaker per week gaan lessen?
Ja bij ons kun je vaker lessen. Meerdere malen per week of langere tijd achterelkaar. Dit doen we in overleg met jou. Ook hierbij geldt: vaker lessen en eerder het rijbewijs.
Krijg ik een vaste instructeur?
In overleg met jou kijken we of je bij één of meerdere instructeur(s) wilt lessen. Het voordeel wanneer je bij meerdere instructeurs rijdt is dat je bij het examen niet meer zenuwachtig wordt van een examinator die naast je komt zitten.
De rij-instructeur werkt als franchiser onder de naam van Drivegarant doch staat zelf ingeschreven bij zowel de KvK als bij de CBR. De leerling legt examen af onder de naam van de instructeur waarbij hij/zij les volgt. De cursist machtigt de betreffende rij-instructeur om het examen te kunnen aanvragen. De machtigingscode alsmede de gegevens van zowel de rij-instructeur als ook van rijschool Drivegarant kan je inzien op de site van de CBR.
Hoe komt het dat ik bij DriveGarant minder betaal dan bij andere rijscholen?
DriveGarant heeft weinig overhead kosten zoals een pand en een secretaresse. Onze rijinstructeurs handelen alles met je af in de auto.
Kan ik theorielessen volgen bij DriveGarant?
Ja, dat kan! In samenwerking met Autotheorieschool te Arnhem bieden we theorielessen aan. Deze lessen bestaan uit 2 dagdelen van 4 uur. Het slagingspercentage na het volgen van deze lessen is 90%. Voor meer informatie zie: www.theoriecentrum-arnhem.nl.

Online theorie
Theorielessen online volgen? Bij DriveGarant kun je online theorievragen leren en oefenen. Ga hiervoor naar drivegarant.3dtheorie.nl.